ارائه نسخه ها و اضافه کردن امکانات و بهبود PHP تاکنون ادامه داشته است. پشتیبانی بر روی هر نسخه در تیم توسعه PHP نیز مثل هر نرم افزاری عمر مشخصی دارد و تیم با یک برنامه مشخص از نسخه های خود پشتیبانی می کند. هم اکنون دیگر از نسخه های 5.2 و ماقبل آن پشتیبانی صورت نمی گیرد و از نسخه 5.3 فقط بروزرسانی های امنیتی را تا جولای 2014 انجام می دهد. در نسخه های 5.4 و 5.5 بترتیب پشتیبانی تا سال 2015 و 2016 ادامه دارد. آخرین نسخه ارائه شده در زمان نگاش این مقاله 5.5.7 می باشد.
بدلیل ماهیت استفاده PHP را زبان اسکریپپتی سمت سرور، ابزار قدرتمند برای ساخت صفحات وب پویا و فعال سریع می دانند. بدلیل قدرت PHP، رایگان بودن آن، PHP در سطح وسیعی مورد استفاده قرار گرفته است.
یادگیری PHP خیلی آسان است. اما قبل از شروع به یادگیری PHP شما باید با مفاهیم HTML، CSS، JavaScript آشنا باشید تا بتوانید در این زبان بخوبی برنامه نویسی کنید. سینتکس این زبان خیلی شبیه به سبک زبان C است. به این دلیل سینتکس زبان PHP شبیه زبان های C، C++، C# ، Java و Perl است. در این زبان می توان با ترکیب کردن آن با HTML یک صفحه وب ساخت. برای نمونه به مثال زیر دقت کنید.
- <!DOCTYPE html>
- <html>
- <body>
-
-
<?php
-
echo "اولین نوشته من با پی اچ پی!";
- ?>
-
- </body>
- </html>
در کد بالا نشان داد که مفسر PHP فقط کدهای نوشته شده در بین <?php و ?> را پردازش می کند. البته از تگ <script language="php"> و </script> یا خلاصه کننده <? یا <?= و یا سبک شبیه ASP مانند <% یا <%= و %> نیز می توان استفاده کرد. در PHP متغیر بدون نوع تعریف می شود و نام آن با علامت $ شروع می شود. PHP مانند C به بزرگی و کوچکی حروف متغیر حساس است.
PHP بیش از 1000 تا تابع پایه (درونی) دارد. این توابع با استفاده از افزونه ها به تعداد خیلی بیشتری تبدیل می شوند. برای تعریف تابع باید از function قبل از نام تابع استفاده شود و نام تابع باید با یکی از حروف یا زیرخط (_) (عدد نباید باشد) شروع شود. PHP در تعریف توابع حساسیتی نسبت به بزرگی و کوچکی حروف ندارد.
-
<?php
-
function printSite($site) // تعریف تابع با دو متغیر ورودی
-
{ // شروع تابع
-
echo "<div dir='rtl'>"; // قرار گرفتن اطلاعات در یک div
-
echo "نام سایت: <a href='http://cyberalpha.blog.itle'>$site</a>"; // چاپ نام سایت
-
echo "</div>"; // بستن تگ div
-
} // اتمام تابع
-
$site = "CyberAlpha"; // متغیر برای نام سایت
-
printSite($site); // فراخوانی تابع
- ?>
کد بالا یک نمونه برنامه PHP است که در آن متغیر، تابع و استفاده از آنها وجود دارد.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.